Att göra i Hörvik


Hörvik är ett gammalt fiskeläge på östra delen av halvön Listerlandet utanför Sölvesborg. Här kan du njuta av en promenad i byn, vår sandstrand med lekplats och grillar, eller varför inte ta en tur i bokskogen runt Listershuvud och avrunda med en bit mat på en av restaurangerna.


Vandra


Listershuvud

Listershuvuds Naturreservat är en av Sveriges största skogar med avenbok. På Listershuvud finns flera stigar med olika längd 2-6 km (en karta finns i början av stigen). Från parkeringen i slutet av Hallahålevägen kan du vandra 800 m uppför huvudet där du 84 meter över havet har en fantastisk utsikt ut mot Hanö och över Hanöbukten mot Blekinge skärgård som startar vid Karlshamn. Längs den geologiska stigen har du möjlighet att studera Listershuvuds spännande geologi. För dig som vill kan du ta en avstickare till Engelska källan. Längs promenanden kan du ibland möta kor och får på toppen. På våren finns det gott om blå och vitsippor.

Längs vattnet finns det på sina ställen klippor att sitta på och njuta av en fika och utsikten över Hanöbukten.


Kärleksstigen

Du som inte vill gå hela vägen upp på Listershuvud, kan följa Kärleksstigen där du kan njuta av bokskogen. På vägen kan du också besöka Tomtestugan. Kärleksstigen startar på samma ställe som stigen mot Listershuvud och du kommer ut ur skogen en bit upp i samhället. Därifrån går du enkelt genom byn ner mot hamnen eller parkeringen igen.


Spragleghall

Spraglehalls Naturreservat som ligger vid Krokås kan du uppleva en mindre bokskog och vidsträckta strandängar. Vill du så kan du gå hela vägen till Tocken och åter. Det finns en parkering i anslutning till reservatet.


Listerlandet Runt


Du som har cykel och kan tänka dig en längre tur, kan följa cykelleden Listerlandet Runt märkt med oranga skyltar. Denna led börjar på den gamla banvallen där en gång Sillatåget rullade. Leden tar dig runt längs kusten på Listerlandet genom några byar till cykel- och gångbron över till Sölvesborg och sedan åter österut tillbaka till Hörvik via Mjällby, Lörby, Djupekås och Krokås.


Restauranger


För er som önskar finns det två restauranger att besöka i anslutning till hamnen; 


Restaurang Kajutan www.kajutan.nu

Fiskerian www.fiskerian.se


Använd länkarna för att se meny och öppettider.


På sommaren kan man besöka Brygghuset Café & Art vid Krokås som bl a har goda våfflor och annan förtäring.


Kaffe & Glass

För er som är sugna på kaffe, glass och läckert mandelgodis kan besöka Hörviks Glass & Gott bakom gymmet.


Boende

För dig som önskar övernatta i Hörvik och inte har husbil eller båt kan bo på Villa Sharevik i hamnen.